Direktlänk till inlägg 21 februari 2013
CHOKLADMAKRONER
Ugnstemperatur: 150
4 st äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
1,5-2 msk kakao
CHOKLADSMÖRKRÄM
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
GÖR SÅ HÄR
~ Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
~ Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
~ Blanda försiktigt ner malen mandel, florsocker och kakao.
~ Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med
bakplåtspapper.
~ Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
~ Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
~ Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
Dags för smörkrämen!
~ Rör smöret mjukt
~ Tillsätt sockret och vaniljsocker och rör till en jämn kräm.
~ Tillsätt kakao och rör tills det fördelats jämnt.
Sätt ihop dem!
~ Ta försiktigt bort makronerna från bakplåtspappret (använd en stekspade om de fastnat)
~ Använd en kniv för att fördela smörkräm på undersidan av makronen
~ Sätt sedan ihop två stycken
KLART!
Idag var första dagen på mitt sommarjobb som sträcker sig över fyra veckor. Tills dess väntar jag på besked från in skola där jag är nionde reserv. Jag hoppas verkligen verkligen att jag kommer in. Snart ska jag ut och köra ett egenkonstruerat bootca...
Drömmer om resor, konserter, sena sommarnätter med värme och allt sådant där. ...
Oj, vad tiden går. Jag har tagit studenten och härmed gått ut gymnasiet med betyg jag är halvt stolt över. Jag har hunnit åka flak, gå på pubrunda, varit på Öland och i Halmstad med mina kära tjejer. Ätit massvis med jordgubbar, varit domare på fo...